Skip to main content

Knjižnica Filozofskega inštitutaKnjižnica Filozofskega inštituta ZRC SAZU deluje v okviru Biblioteke SAZU. Podatki o gradivu, ki ga je knjižnjica prejela po l. 1991 so vključeni v vzajemno bazo podatkov COBIB v sistemu COBISS, za starejše gradivo pa obstaja Abecedno-imenski listkovni katalog 1938–1991.

Izposoja gradiva

Izposoja gradiva poteka SAMO po predhodnem dogovoru po e-pošti!

1. Če pri iskanju gradiva v bazi COBISS+ piše Slovenska akademija znanosti in umetnosti, Ljubljana in zatem Filozofski inštitut, pomeni, da je gradivo vpisano v knjižnico Filozofskega inštituta. Po e-pošti nam na naslov fi@zrc-sazu.si sporočite številko napisano neposredno pod tem (t. i. signaturo, npr. 203394). Opozorilo: Tudi če pri statusu gradiva piše »prosto - na dom«, gradivo morda ni prosto, ker knjižnica izposoje žal nima v celoti elektronsko podprte. Poleg signature obvezno navedite vaše ime in priimek, da preverimo, ali ste vpisani v Biblioteko SAZU.

2. Če je gradivo na voljo, vas bomo obvestili po e-pošti. V primeru, da niste vpisani v Biblioteko SAZU, vas bomo prosili, da nam po e-pošti pošljete podatke, potrebne za vpis:

  • Ime in priimek
  • Rojstni datum
  • Status (študent, zaposlen…)
  • Stalni naslov
  • Telefon
  • Št. osebnega dokumenta

Članarine ni, rok izposoje je 21 dni z možnostjo podaljšanja, prošnjo za podaljšanje pošljite po e-pošti na naslov fi@zrc-sazu.si.

3. Gradivo prevzamete v prostorih knjigarne Azil, Novi trg 2, pritličje. Gradivo lahko prevzamete od ponedeljka do petka od 10.00 do 18.00 ure in ob sobotah od 10.00 do 14.00.

Vračilo gradiva

Gradivo vrnete v prostorih knjigarne Azil, Novi trg 2, pritličje. Gradivo lahko vrnete od ponedeljka do petka od 10.00 do 18.00 ure, ob sobotah od 10.00 do 14.00 ure.

 

Sedež knjižnice: Novi trg 2, 3. nadstropje, v tajništvu Filozofskega inštituta.
E-pošta: fi@zrc-sazu.si