Knjižnica

Knjižnica Filozofskega inštituta ZRC SAZU deluje v okviru Biblioteke SAZU. Podatki o gradivu, ki ga je knjižnjica prejela po l. 1991 so vključeni v vzajemno bazo podatkov COBIB v sistemu COBISS, za starejše gradivo pa obstaja Abecedno-imenski listkovni katalog 1938–1991.

 

Izposoja gradiva

Izposoja gradiva poteka SAMO po predhodnem dogovoru po e-pošti!

1. Če pri iskanju željenega gradiva v bazi COBIB piše Slovenska akademija znanosti in umetnosti, Ljubljana in zatem Filozofski inštitut, pomeni, da je gradivo vpisano v knjižnico Filozofskega inštituta. Po e-pošti nam na naslov fi@zrc-sazu.si sporočite številko napisano pod tem (tj. signaturo, npr. 203394). Opozorilo: Tudi če pri statusu gradiva piše »prosto - na dom«, gradivo morda ni prosto, ker knjižnica izposoje žal nima v celoti elektronsko podprte. Poleg signature obvezno navedite vaše ime in priimek, da preverimo, ali ste vpisani v Biblioteko SAZU.

2. Če je gradivo na voljo, vas bomo obvestili po e-pošti. V primeru, da niste vpisani v Biblioteko SAZU, vas bomo prosili, da nam po e-pošti pošljete podatke, potrebne za vpis:

Ime in priimek
Rojstni datum
Status (študent, zaposlen…)
Stalni naslov
Telefon
Št. osebnega dokumenta

3. Gradivo prevzamete v prostorih knjigarne Azil, Novi trg 2, pritličje. Pred vstopom v prostore ZRC SAZU si morate obvezno razkužiti roke in nadeti zaščitno masko. Gradivo lahko prevzamete od ponedeljka do petka od 10.00 do 18.00 ure in ob sobotah od 10.00 do 14.00.

 

Vračilo gradiva

Gradivo vrnete v prostorih knjigarne Azil, Novi trg 2, pritličje. Pred vstopom v prostore ZRC SAZU si morate obvezno razkužiti roke in nadeti zaščitno masko. Gradivo lahko vrnete od ponedeljka do petka od 10.00 do 18.00 ure, ob sobotah od 10.00 do 14.00 ure. Ob vračilu gradiva boste morali v knjigarni izpolniti obrazec. O vračilu gradiva nas obvestite po e-pošti na naslov fi@zrc-sazu.si.

 

Sedež knjižnice: Novi trg 2, 3. nadstropje, v tajništvu Filozofskega inštituta.
Čas izposoje: 30 dni z možnostjo podaljšanja.
Revij ne izposojamo.
E-pošta: fi@zrc-sazu.si