Knjižnica Filozofskega inštituta ZRC SAZU deluje v okviru Biblioteke SAZU. Podatki o gradivu, ki ga je knjižnjica prejela po l. 1991 so vključeni v vzajemno bazo podatkov COBIB v sistemu COBISS, za starejše gradivo pa obstaja Abecedno-imenski listkovni katalog 1938–1991.

 

Izposoja gradiva

Izposoja gradiva poteka SAMO po predhodnem dogovoru po e-pošti!

1. Če pri iskanju željenega gradiva v bazi COBIB piše Slovenska akademija znanosti in umetnosti, Ljubljana in zatem Filozofski inštitut, pomeni, da je gradivo vpisano v knjižnico Filozofskega inštituta. Po e-pošti nam na naslov fi@zrc-sazu.si sporočite številko napisano pod tem (tj. signaturo). Opozorilo: Tudi če pri statusu gradiva piše »prosto - na dom«, gradivo morda ni prosto, ker knjižnica izposoje žal nima v celoti elektronsko podprte. Poleg signature obvezno navedite vaše ime in priimek, da preverimo, ali ste vpisani v Biblioteko SAZU.

2. Če je gradivo na voljo, vas bomo obvestili po e-pošti. V primeru, da niste vpisani v Biblioteko SAZU, vas bomo prosili, da nam po e-pošti pošljete podatke, potrebne za vpis:

Ime in priimek
Rojstni datum
Status (študent, zaposlen…)
Stalni naslov
Telefon
Št. osebnega dokumenta

3. Gradivo prevzamete v prostorih knjigarne Azil, Novi trg 2, pritličje. Pred vstopom v prostore ZRC SAZU si morate obvezno razkužiti roke in nadeti zaščitno masko. Gradivo lahko prevzamete od ponedeljka do petka od 10.00 do 16.00 ure.

 

Vračilo gradiva

Gradivo vrnete v prostorih knjigarne Azil, Novi trg 2, pritličje. Pred vstopom v prostore ZRC SAZU si morate obvezno razkužiti roke in nadeti zaščitno masko. Gradivo lahko vrnete od ponedeljka do petka od 10.00 do 16.00 ure. Ob vračilu gradiva boste morali v knjigarni izpolniti obrazec. O vračilu gradiva nas obvestite po e-pošti na naslov fi@zrc-sazu.si.

 

Sedež knjižnice: Novi trg 2, 3. nadstropje, v tajništvu Filozofskega inštituta.
Čas izposoje: 30 dni z možnostjo podaljšanja.
Revij ne izposojamo.
E-pošta: fi@zrc-sazu.si