15

JAN

14:50

Reaktiviranje kritičnega mišljenja v sodobni filozofiji in teoriji

Mednarodni kolokvij


Basic Info

January 15, 2021 at 14:50
ZOOM
Description

Vabimo vas, da se nam v petek, 15. januarja 2021, pridružite na tradicionalnem letnem mednarodnem kolokviju z naslovom Reaktiviranje kritičnega mišljenja v sodobni filozofiji in teoriji.

Zaradi varnostnih predpisov v zvezi s Covid-19 bo dogodek potekal spletno prek aplikacije ZOOM. Kolokvij bo potekal v angleščini.

Vabljeni, da se nam pridružite na naslednji povezavi: https://us02web.zoom.us/j/87880846829?pwd=WjJQZkF1TndyVVFnQ3cxcnRydndZZz09

Meeting ID: 878 8084 6829 Passcode: 123727

Pričakujemo vas že od 14.50 ure.

Želimo premisliti o sedanjem ali preteklem delu v teoriji in kritičnem diskurzu, ki ponuja možnosti za strategije in možnosti, ki bodo na podlagi premišljevanja današnjega trenutka v družbah ali teoriji predlagale morebitno emancipacijsko politiko, če naj emancipacijo še vedno razumemo kot prakso, ki vodi k spremembam.

Sodelujoči: Nina Cvar, Katja Čičigoj, Mia in Lina Gonan, Marina Gržinić, Tjaša Kancler, Jovita Pristovšek, Piro Rexhepi in Jasmina Založnik.

Teme letošnjega mednarodnega kolokvija so performativnost, estetika, politika, feminizem, geopolitika, spolnost, trans*, dekolonialnost, tehnologija, kapital/izem, nekropolitika in rasizacija.Tudi letos mednarodni kolokvij organiziramo v okviru predmeta Sodobne teorije umetnosti in kulture ter estetika novih tehnologij (M. Gržinić) na Podiplomski šoli ZRC SAZU v okviru modula Transformacije moderne misli –filozofija, psihoanaliza, kultura.Večina udeležencev, vendar ne vsi, se je formirala v okviru modula in predmeta ter bila promovirana na Podiplomski šoli ZRC SAZU. Mednarodni kolokvij je organizirala Marina Gržinić v sodelovanju z Jovito Pristovšek.

PROGRAM SIMPOZIJA

 

 

EVENTS
All events
There are currently no new events.